Malgaj in VW Audi že 50 let

oktober 2018

50 let

Malgaj VW Audi 50 let

Več 500 glava množica pozdravila 50-letnico podjetja Malgaj Trbovlje


Rebeka Dremelj z bendom, Folk Idoli, Orleki, Oto Pestner, Miha Deželak, Tori Tango s plesalcema Aljo Ferme in Sašo Živanovićem ter Delavska godba Trbovlje so zaznamovali nepozabno praznovanje 50-letnice sodelovanja podjetja Malgaj Trbovlje s Volkswagnom in Audijem v Trbovljah.

V zahvalo vsem, ki jih že pol stoletja podpirajo na njihovi poti, so v podjetju Malgaj Trbovlje pred Delavskim domom Trbovlje pripravili veliko prireditev, na kateri so na svoj račun prišli tako otroci kot tudi starejši. Najmlajši so ob povezovanju radijskega voditelja Mihe Deželaka uživali v mini prometnem poligonu s spoznavanjem znakov in pravil v prometu, gradili vlakec iz recikliranih materialov, v katerega so se številni z veseljem tudi usedli, obiskat pa jih je prišel tudi čarodej Martin. Izvršni direktor podjetja Malgaj Trbovlje Tomaž Benko se je pomeril v hitrostni menjavi pnevmatik in postavil zavidljiv čas, ki so ga številni poskusili doseči in po nekaj kandidatih je dvema tudi uspelo.

Za vrhunec praznovanja častitljivega jubileja so s koncertom poskrbeli še Rebeka Dremelj z bendom ter člani skupine Folk Idoli, ki so razgreli dobro razpoloženo več sto glavo množico.

Podjetje Malgaj Trbovlje je 50-letnico sodelovanja s Volkswagnom in Audijem v Trbovljah obeležilo še s slavnostno akademijo v Delavskem domu Trbovlje. »Podjetje Malgaj danes zaposluje 30 sodelavcev, letno proda skoraj 700 novih in rabljenih vozil in opravi 16.000 ur servisnih storitev. Celotna skupina Malgaj , ki se je razvila iz Matičnega podjetja Malgaj, pa zaposluje 92 sodelavcev, proda preko 3000 novih in rabljenih vozil,  opravi 36.000 servisnih storitev in ustvari letne prihodke v višini 60 milijonov evrov.

Res sem zadovoljen s tem, kar nam je skupaj uspelo,« je praznovanje častitljive obletnice orisal direktor skupine Andrej Malgaj.  Poleg njega sta zbrane nagovorila še županja občine Trbovlje Jasna Gabrič in generalni direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič. Slednji je dejal: »Odlika družine Malgaj je konkretna vsebina s pravimi rešitvami. Temu pravim trajnostni razvoj. Malgaj je naš dragocen in pomemben partner, steber skupnega uspeha.« Za glasbeno popestritev na slavnostnem praznovanju so poskrbeli eden najbolj prepoznavnih slovenskih vokalov Oto Pestner, zasavska skupina Orlek, Tori Tango s plesalcema Aljo Ferme in Sašo Živanovićem ter Delavska godba Trbovlje.

Pol stoletja sodelovanja s Volkswagnom in Audijem je ena od pomembnejših obletnic v 125-letni obrtno podjetniški tradiciji družine Malgaj. Podjetje Malgaj danes zastopa blagovne znamke Volkswagen in njihova gospodarska vozila, Škoda in servis za vozila Audi. Predhodnik podjetja Malgaj Obrtna delavnica Franca Malgaja je bila sploh prva avtomehanična delavnica na območju nekdanje Jugoslavije, ki ji je tovarna Audi pred 50 leti podelila status pooblaščenega servisa za njihova vozila.